Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

БСП получава мандата за правителство

/
/
725 Views
Advertisement:

Advertisement:

“Напълно разбираме, отговорността, която приемаме. На третия мандат като последна възможност.”

Утре в 9,30 часа сутринта БСП ще получи третия мандат за съставяне на кабинет в президентството от Румен Радев. Това ще е третия и последен опит за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

„Напълно разбираме отговорността, която сега поемаме. Огромна и тежка на третия мандат като последна възможност. Изправени сме пред сериозни изпитания като държава и народ -COVID криза, огромен ръст на цени, ниски доходи, мигрантска вълна, икономически проблеми”, коментира Корнелия Нинова, цитирана от Нова тв.

Лидерът на БСП поясни, че разбират, че трябва да дадат адекватен отговор на изпитанията, да проявят разум, мъдрост, диалогичност, държавническо отношение по въпроса. „Знаем тежестта си като парламентарна група – трета сила, с 36 депутати. Така ни подреди народът, че никой да не може сам да състави кабинет”, каза още тя.

Няма да съм аз кандидатът за премиер, посочи Нинова.

“Трябва да изберем надпартийна фигура, уважавана, която може да въведе тези политики, които ще заложим и да изведе България от кризата”

Тя не изключи възможността сред министрите да са такива от служебното правителство.

Ще поканим ИТН, ДБ и “Изправи се! Ние идваме” на разговори. Искаме решението да бъде взето заедно. Всичко ще се случи пред целия народ да знае какви преговори водим.

По отношение на политики – ще предложим да стъпим върху политическата декларация от първия кръг преговори.

Засега не предвиждаме разговори с ДПС.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!