Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

БТВ: Утре полицията може да опита да премахне палатките в Триъгълника на властта

/
/
357 Views

В Столична община има подадено официално заявление за протестно мероприятие в района на площад „Независимост“ в София утре, 2 септември.

От страна на СДВР ще бъдат предприети необходимите мерки за обезпечаване на мероприятието, както и за контрол и регулиране на пътното движение в района на протестните действия. Това обяви на брифинг старши инспектор Иван Георгиев от отдел „Охранителна полиция“ към СДВР, предаде репортер на Novini.bg.

Advertisement:

Той обаче не отговори дали наистина се готви премахването на палатките в Триъгълника на властта, предаде БТВ.

На въпрос на „Пик“ дали са предвидени и водни оръдия, от СДВР отговориха, че не се изключва и такъв вариант.

 

 

 

По думите му в интернет пространството има информация, че на утрешния протест ще има опити за ескалация на напрежението. Има достатъчно мнения на граждани, че не следва мероприятието да бъде мирно, заяви той.

Уважаваме правото на гражданите на протест, но ги призоваваме към опазване на обществения ред и разграничаване от граждани, които са с явни намерения за нарушаване на общестевния ред, заяви старши инспектор Георгиев. Той посочи, че в такива случаи гражданите трябва да искат съдействие от органите на реда.

Във връзка с утрешното мероприятие от страна на „Пътна полиция“ ще бъдат предприети всички необходими мерки за безпрепятствено придвижване на хора и автомобили. На всички възлови места ще има служители на „Пътна полиция“, които ще се грижат за реда и спокойствието, заяви Тони Славев от отдел „Пътна полиция“ към СДВР.

Призоваваме всички граждани да запазят спокойствие, да изпълняват указанията на служителите на „Пътна полиция“ и да бъдат малко по-търпеливи, посочи Славев. Имаме подготвена организация, ако се стигне до ескалация на напрежението. Надяваме се да не се стига до това. Ще има екипи на всяка входно-изходна артерия на София. Ще бъдат паркирани, където преценим, че е целесъобразно, каза още той.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar