Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Българин показа мощната буря с градушка, идваща насам

/
/
845 Views

Кадри от Западна Румъния, показва специализираният сайт за любители метеоролози Метео Балканс в момента.

Близо до Сату Маре Румен Узунов снима от кабината на камион страшна буря, която скоро ще удари и България.

Advertisement:

Видимостта е ограничена до минимум.

Чува се и звукът от градушката.

„Благодаря , момчета . Да знаем какво ни очаква , скоро . Времето , си е във времето . Успех !“, коментира читател под видеото.

 

 

 

 

 

 

 

Валежи приближават Западна и СЗ България . Още тази нощ времето ще се влоши , очакваме и гръмотевични бури над Югозападна и СЗ България .

От утре, 6-ти октомври, очакваме трайно захлаждане, времето ще се развали още тази нощ (5-ти срещу 6-ти ) От югозапад ще  започнат валежи, който постепенно до обяд  ще обхванат голяма част от Западна и Централна България. Това съобщава на страницата си meteobalkans.com.

Добре изразен студен атмосферен фронт ще премине през страната ни.

От северозапад вятъра ще се усилва, ще започнат валежи,  на места придружени  от   гръмотевици. Валежите ще са обложни и продължителни по характер (  есенен тип).  По-значителни ще процесите над Западна и Централна България , за тези райони е издаден и оранжев код. Очакваните сумарни количества  дъжд ще са между 20-40 л /кв.м . Температурите над Западна и Централна България ще се понижат , но жегата остава над източните райони от страната. Следобедните часове над Североизточна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и не са изключени да се образуват гръмотевични бури.

Оранжев код : Издаваме за очаквани значителни по количества валежи , като на отделни места те ще са между 30-50л/кв.м. По-значителни , очакваме да са валежите над Йонийско море, като там не са изключени да се образуват и шквалови  линии.

У нас : Валежите отначало ще  са от конвективен характер , но по-късно със захлаждането ще са продължителни от есенен тип. Възможни са и  шквалови явления над Дунавската равнина.

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar