Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

България, Гърция, Румъния и САЩ започнаха общо учение „Тракийска пепелянка 2022”

/
/
87 Views

Снимки: Фейсбук, Bulgarian Air Force

Екипажи от състава на българските Военновъздушни сили започват от днес, 08 август 2022 г., изпълнението на задачи в съвместната летателна тренировка “Тракийска пепелянка 2022”, в която ще участват сили и средства от Кралските канадски военновъздушни сили, ВВС на Република Гърция, на Румъния и на САЩ в Европа, съобщават на фейсбук страницата си Въздушните сили на България.

Advertisement:

В рамките на две седмици, в периода от 8 август до 19 август 2022 г., в българското въздушно пространство ще се проведат съвместни полети и ще се изпълняват специфични за родовете авиация и ПВО задачи, чиято сложност ще нараства с хода на тренировъчните действия. Основна им цел е свързана с подготовка на силите за съвместно участие в коалиционни операции.
От българска страна участват военнослужещи от базата за Командване, управление и наблюдение, екипажи на изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от авиобаза Безмер, вeртолети AS-532 Cougar от авиобаза Крумово със задачи по авиомедицинска евакуация и формирования за противовъздушна отбрана от състава на ВВС и Сухопътни войски.
F-18 на Кралските канадски военновъздушни сили ще оперират от северната ни съседка. Румънските и гръцки военновъздушни сили с техните F-16 ще провеждат полети с излитане и кацане от своите бази за постоянна дислокация.
Военнослужещи от състава на американските ВВС ще осигуряват действията на авиацията на полигон Елена.
„Тракийска пепелянка 2022“ предоставя възможности на страните да генерират богат опит при реално взаимодействие в международна среда.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar