Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

България е на върха

/
/
312 Views

Българските гимнастички спечелиха общо шест златни медала на състезанията от Световната купа по художествена гимнастика в София.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика постигна рекорден резултат в световната историята на този спорт – съдийска оценка на изпълнението си от 44.150. Никога досега съчетание не е оценявано толкова високо. Ансамбълът ни получи тази оценка за съчетанието си с пет топки и поведе в класирането за многобоя след първия ден на Световната купа по художествена гимнастика в София, предаде БНТ.

Advertisement:

Ансамбълът спечели медалите в многобоя, в съчетанието с 5 топки и съчетанието с обръчи и бухалки. С три златни медала се отчете и Боряна Калейн – на обръч, бухалки и на лента. Тя завоюва още среброто в многобоя и бронзов медал на топка. Катрин Тасева спечели бронз на бухалки.

 

Ансамбълът на България спечели още един златен медал от Световната купа по художествена гимнастика. С това те завоюваха всички златните медали  – в многобоя, в съчетанието с пет топки и съчетанието с обръчи и бухалки.

Боряна Калейн спечели златото и за съчетанието си с лента. С това тя спечели общо 3 златни и един бронзов медал  във финалите на отделните уреди на състезанието от Световната купа по художествена гимнастика.

Боряна Калейн спечели златото за съчетанието си с бухалки, Катрин Тасева се окичи с бронза.  Това е трети медал за Боряна и първи за Катрин от финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика.


Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar