Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

България пребазира изтребителите си в Пловдив

/
/
8 Views

Кадър ВВС

От днес бойното дежурство по охраната на въздушното пространство с изтребители Миг – 29 ще се носи от летище Пловдив, съобщиха от ВВС.

Advertisement:

„Днес, 21 октомври 2022 г., командването и личния състав на авиобаза Граф Игнатиево организираха и осъществиха успешно пребазиране на авиационната, самолето-обслужващата и специална техника на летище Пловдив във връзка със старта на мащабната реконструкция, която започва на летище Граф Игнатиево.

Още тази вечер от новото си място ще застъпят екипажите на МиГ-29, които изпълняват без прекъсване мисията по Air Policing (охрана на въздушното пространство на Република България в интегрираната система за противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО). От летище Пловдив ще се провежда и цялостната летателна дейност на бойните пилоти, както и обслужването и ремонта на авиационна техника, докато не завърши новото строителство на летищната инфраструктура в авиобаза Граф Игнатиево, отговаряща на изискванията за приемане на новите самолети F-16.

Поради близостта и особеностите в подхода за кацане на летище Пловдив, уведомяваме всички граждани, че ще се спазват всички изисквания на регламентиращите документи относно безопасността на полетите.“, съобщават от там.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar