Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

България си развали отношенията едновременно със Северна Македония, Сърбия и Русия

/
/
415 Views
Advertisement:

България вече е в изострени отношения не само със Северна Македония, а и със Сърбия и Русия.

„В България гонененето на руски дипломати е политическа акция“. Това става ясно от брифинга на говорителката на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова от 4 февруари 2021 г., публикувано в страницата  във Фейсбук на руското посолство.

Advertisement:

„Въпрос: Е.В.Митрофанова е назначена за Посланик на Русия в България. Може ли да се смята, че политиката на Посланика А.А. Макаров беше отбелязана с многобройните случаи на разкриването на т.н. руски шпиони в Посолството на Русия? Може ли да се смята, че А.А.Макаров се е провалил?

 

 

 

 

Отговор: Ако у редица страни се е изострила шпиономания, това няма никакво отношение към руските посланици. Има исторически начини за разрешаването на сложните ситуации, включително и експулсирането на дипломати. Няма да Ви разкрия голяма тайна ако Ви кажа, че и страните от т.н. “колективен Запад”  изгонват дипломати един на друг, но всичко това става в рамките на приличия, както и е било преди. Когато това става с голям замах, публично, с изтичането на информацията в медиите, със скандалите по вестници – това са политически акции. Затова към ефикасната и добросъвестна дейност на Посланика на Русия А.А.Макаров всичко това няма никакво отношение. Той искрено и с пълна отдаденост работеше за развитие на двустранните отношения.

Каквото се отнася до Е.В.Митрофанова – тя е блестящ дипломат, опитен преговарящ, многостранна личност. Надявам се, че на Вас ще Ви провърви и някой ден тя ще Ви даде интервю. Общуването с такъв човек е голяма чест“, пишат още те.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar