Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Българската армия извади танковете

/
/
6498 Views

Курсанти провеждат танко-огневи тренировки с въоръжението на танк Т-72 на УЦ „Батмиш“

От 14 до 18 март на УЦ „Батмиш“ курсанти – випускници от профил мотопехотни и танкови войски провеждат танко-огневи тренировки с въоръжението на танк Т-72 с вкладна цев в условията на Второ контролно упражнение – стрелба от различни способи със смяна на огневата позиция по появяващи се и движещи се цели денем.

Advertisement:

Осемнадесет курсанти под ръководството на полковник Милко Стефанов демонстрираха висока натренираност и точност при изпълнение на стрелбите.

Техниката, екипажите и длъжностните лица за осигуряване на стрелбите бяха от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен от състава на Сухопътните войски.

Огневите тренировки са част от подготовката за държавния изпит по огнева подготовка на бъдещите лейтенанти през месец май на Учебен полигон „Ново село“. Изпитът ще се проведе в условията на същото упражнение с въоръжението на танк Т-72 с щатен изстрел.

Огневата мощ и маневреност на танка са въздействали много силно на поне трима випускници, изразили желание да продължат офицерската служба в танковите формирования на Сухопътните войски.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar