Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Български ВВС са проверявали руска активност в Черно море

/
/
321 Views

 

 

КАДЪР: Министерството на отбраната

Български ВВС са проверявали руска активност в акваторията на Черно море. Това потвърдиха от министерството на отбраната за БНР. Това е станало в рамките на охраната на т.нар. натовско въздушно пространство.

Advertisement:

В операцията са участвали и изтребители от Турция и от Румъния, допълва 24chasa.bg.

 

 

Обединеният център за въздушни операции на НАТО в Торехон, Испания, е вдигнал самолетите, след като радари са засекли неидентифицирани следи от Крим към западните части на Черно море. При проверка се оказало, че следите са на руски военен самолет.

В съобщението на НАТО се посочва, че е била установена „постоянна въздушна активност в международното въздушно пространство над Черно море“. В съобщението не се посочват данни дали е имало среща на изтребителите с руската машина. Но се подчертава, че „всеки път съюзническите изтребители са се връщали в базите си след приключване на мисията“.

 

 

Случаи на приближаване на руски самолети до натовското въздушно пространство не са необичайни. Едно от последните съобщения за съпровождане на руски машини е от средата на май. Тогава румънска информационна агенция съобщи, че четири руски самолета са били ескортирани от румънски, български и турски военновъздушни сили.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar