Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Български КАТ-аджия бие шамари на турски шофьор

/
/
1534 Views

България ще бъде замесена в голям скандал с Турция, след като наш катаджия е издевателствал на турски шофьор.

В момента темата е водеща в турските медии.

Advertisement:

Страшен скандал се вихри в комшийска Турция заради чобанско поведение на българските катаджии, които системно тероризират тираджиите от Южната ни съседка, предаде Новините.бг.

Има и доказателство, след като камери заснеха как български полицай удря шамар на турски тираджия край София. Клипът, който се разпространява, показва как униформеният слиза от патрулката и удря як шамар на шофьор, спрян за проверка.

Турските медии предават историята на Мухсин Казан ,който твърди, че полицаят му е посегнал, защото той е отказал да даде подкуп.

52- годишният Казан, който работи като шофьор на камион в международна спедиторска компания в Турция, прави обратен курс към родината си, когато на магистралата между „Ихтиман” и  София той е спрян от полицейски патрул с мотива, че изпреварва неправилно. Според  Казан униформените не са предприели никакви действия спрямо останалите български шофьори, които са били в нарушение.

„Карах зад 3 български ТИР-а. Единият се движеше много бавно, с не повече от 50 км. Другите пред мен тръгнаха да го изпреварват, аз ги последвах. В един момент зад мен се появи полицейска кола, спряха ме. Попитаха ме защо съм предприел изпреварването, на което аз реагирах с въпроса защо другите не са ги спрели. „Нарушител сте“, това ми каза единият от полицаите. Съгласих се да ми напишат акт, но обясних, че пари нямам и ще си платя глобата на границата. Той каза „Дай някакви пари за кафе“. Предупредих ги, че в колата имам камера, която записва всичко, което се случва пред нея. Тогава ми поискаха документите, а аз отговорих, че няма да ги дам, но могат да ми напишат акт. Единият започна да пише. Двамата, които бяха в полицейската кола си размениха няколко думи на български и единият излезе. Мислех, че нещо ще ми каже, но той замахна и ме удари. После отидохме до моя камион и той за втори път поиска рушвет. „Комшу, дай 10 евро чорба парасъ – за супа и кафе и си тръгвай“, това каза.

После ми написаха акт, но аз отказах да го подпиша, защото не знам какво пише, не знам български. Той ме заплаши, че ако не подпиша, ще извикат Пътна полиция и тогава глобата ще стане 500 евро. Казах да извикат.

Придвижихме се до Ихтиман, където ме оставиха да чакам“, разказа Мухсин К.

Той допълни, че се оплакал на турски дипломати у нас. „Запознати са и консулството тук, и министерството в Анкара“, каза още той.

Междувременно Казан се е обадил на фирмата, за да поиска видеозаписите, които по- късно изпратил в турското посолство в София, като са предприели мерки.

Казан заявява пред турските медии, че полицията в България системно иска подкупи, затова той е дал гласност на случилото се , като призовава всички шофьори да си инсталират камери в превозните средства, за да бъдат защитени.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar