Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Български магнат купи палата на Епстийн в Париж за 10 милиона евро

/
/
106 Views

Гугъл мапс

Луксозният апартамент в Париж, някога собственост на покойния сексуален престъпник Джефри Епстийн (Jeffrey Epstein), беше продаден за малко над 10 милиона евро на български магнат в областта на пластмасовите опаковки, съобщи „Блумбърг“.

Advertisement:

Имотът от 685 кв.м – два апартамента, обединени и преустроени от прочутия дизайнер Алберто Пинто, се намира в „една от най-разкошните сгради“ на Avenue Foch с изглед към Триумфалната арка от ротондалната всекидневна, според вече неактивна обява, публикувана от Sotheby’s, предаде Дарик.

Част от постъпленията от продажбата ще бъдат изплатени за неуредени искания от жертвите на Епстийн, каза адвокат на наследството.

 

 

Епстийн беше арестуван по обвинения в сексуален трафик през юли 2019 г. при завръщането си в Съединените щати от Франция. Финансистът беше намерен мъртъв в килията си в американския затвор месец по-късно, но разследването на неговите действия продължи и включваше полицейско претърсване на апартамента в Париж.

Сделката между JEP, френска компания, собственост на наследниците на Епстийн, и Георги Тучев е била завършена на 29 юни, според акта, видян от Bloomberg. Propriétés Parisiennes Sotheby’s International Realty посредничи при сделката срещу такса от 420 000 евро. Първоначално домът беше обявен за 11,9 милиона евро.

Продажбата на имота на номер 22, който също включва студио и малък апартамент на последния етаж на сградата, беше потвърдена от Даниел Уайнър, адвокат на съизпълнителите на наследството на Епстийн.

Разположен на втория етаж и с тавани високи пет метра, апартаментът има няколко приемни стаи и спални, включително главна спалня с мраморна баня, сауна и фитнес център, според акта и списъка. Бе добавена и стая за масаж по време на обновяване преди близо две десетилетия.

Уайнър каза, че благодарение на имението на Епстийн, наследниците му са платили повече от 121 милиона щатски долара на 136 лица, които са го обвинили в малтретиране. Той каза, че докато тази програма за обезщетения е приключила дейностите си по обработка на искове, всички нови искания ще бъдат разрешени с останалите активи на имението, включително приходите от продажбата на имота Avenue Foch.

57-годишният Тучев е български бизнесмен, основал преди три десетилетия семеен бизнес, наречен Gotmar, който произвежда пластмасови опаковки за индустриите за напитки, храни и козметика. Дъщерята на Тучев каза в скорошно интервю, че компанията е имала общи продажби от над 120 милиона евро през 2020 г.

Готмар, Тучев и дъщеря му не отговориха на няколко опита да се свържат с тях чрез имейли и обаждания.

Епстийн прекара десетилетия в култивиране на връзки с американския и британския елит и скандалът помете позициите сред видни финансисти, предприемачи, политици и дори кралски особи, които бяха опетнени от връзката си с осъдения педофил.

Британският принц Андрю трябваше да се оттегли от обществени задължения след катастрофално телевизионно интервю за връзките му с Епстийн. Джес Стейли внезапно се оттегли като главен изпълнителен директор на Barclays, след като британските регулатори споделиха с Barclays предварителните констатации от тяхното многогодишно разследване на това, което той каза на борда на банката за връзката си с Епстийн. Всички отрекоха да знаят или да са участвали в подобно нещо.

Други имоти на Епстийн също са пуснати в продажба. Неговата градска къща в Манхатън, варовиково имение с ширина 50 фута в Upper East Side, беше обявено за продажба около година след смъртта му и закупено от бившия изпълнителен директор на Goldman Sachs Group Майкъл Дафи за 51 милиона щатски долара през 2021 г.

Два частни карибски острова, принадлежали на Епстийн, бяха обявени за продажба по-рано тази година за 125 милиона щатски долара. Имотът на Американските Вирджински острови – Great St James и Little St James – обхваща около 93 хектара. Имотът е с намалена цена и двата парцела се предлагат отделно.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar