Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Ваксинираха здравния министър

/
/
102 Views
Advertisement:

Advertisement:

Здравният министър проф. Костадин Ангелов е първият българин, който се ваксинира днес.

Той ще остане под наблюдение за 15 минути.

От днес, 27 декември, започва имунизационната кампания срещу коронавируса в България.
 След него срещу коронавирусна инфекция се имунизират д-р Рада Прокопова, началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести на лечебното заведение и понастоящем ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и Ани Кирова, медицинска сестра в КАИЛ.

В Пловдив: В 10:00 ч. в УМБАЛ „Свети Георги“ първите имунизани срещу COVID-19 са: Д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, Райна Тодовичина, медицинска сестра с 48-годишен трудов стаж в хирургичното звено към Отделението по Спешна медицина към болницата, както и на д-р Венцислав Филипов, ръководител на звено „Вътрешни болести“ към същото отделение.

В Бургас: В 10:00 ч. в Медицински център „Св. Николай Чудотворец“ в сградата на УМБАЛ – Бургас първата имунизация срещу COVID-19 бе направена на Златина Парушева, медицинска сестра с 40-годишен стаж. Парушева е на 59 г., като последните 10 години работи в Спешното отделение на болницата. От първия ден на разкриване на триажната зона тя е в графика.

След нея се ваксинира 34-годишният д-р Светлин Харалампиев, който от 4 години работи в ОАИЛ, като специализира анестезиология и реанимация. От самото начало на пандемията работи с COVID пациенти.

Имунизацията трябва да започне във всички 27 страни-членки днес.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!