Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Валери Симеонов съди Слави Трифонов за 30 000 лева, но не успя. Съдът потвърди: Лидерът на НФСБ взел пари за нощувки на граничари

/
/
436 Views

Валери Симеонов на практика е получавал държавни плащания за нощувките на военни, които са охранявали границата ни с Турция. Това твърдение, изказано от Слави Трифонов през 2017-а година, е потвърдено от Върховния касационен съд. На 22 октомври негов състав не допусна делото на Симеонов срещу Трифонов, заведено за разпространението на тази информация до касационно разглеждане. Така се сложи точка на съдебната битка между двамата, в която лидерът на НФСБ искаше 30 000 лева от телевизионния водещ, защото твърдението, че е получил държавни пари за това, че военни са настанени в негов мотел, не било вярно.

Валери Симеонов загуби дело, което заведе срещу Слави Трифонов заради журналистическо разследване през 2017 г., в което се твърдеше, че депутатът е в явен конфликт на интереси, тъй като в мотел „Козия рог“ в Малко Търново, негова собственост, се настаняват военни, които охраняват границата с Турция, това написа „Дневник“. Съдебния казус приключи окончателно и Симеонов е осъден да плати разноските по делото.

Advertisement:

„Уважаеми зрители и ти, депутате Симеонов, благодаря Понеже вие казахте, че не ги разбираме тези неща с фирмите, ще повторя фактите, че собственик на мотел „Козия рог“ е „Скат“, а собственик на „Скат“ сте Вие, г-н Симеонов. Факт е, че в „Козия рог“ са настанявали гранични полицай; факт е, че държавата плаща за тези нощувки; факт е, че това е конфликт на интереси“. С тези думи през 2017 г. Сави Трифонов обявява репортаж с журналистическо разследване, в който се твърди, че в мотела „Козия рог“, който е собственост на „СКАТ“ ЕООД на Симеонов, нощуват много от военните, които охраняват южната ни граница, припомня изданието. Като депутат Симеонов е участвал в решението за засилената охрана, а като собственик на хотела е облагодетелстван от него и е в конфликт на интереси.

 

 

 

„Следващият скалп, който ще закача на стената си, сигурно ще е на Слави Трифонов“. Това беше един от първите коментари на лидера на НФСБ и съпредседател на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов ден след излъчването на предаването.

Симеонов завежда делото срещу Трифонов и Би Ти Ви като твърди, че информацията не е вярна и настоява да му платят сумата от 30 000 лв. като обезщетение. Зам.-председателят на Народното събрание обаче губи на две инстанции, а на 22 октомври състав на Върховния касационен съд (ВКС) се произнася с определение, с което не допуска делото до касационно разглеждане.

В определението на ВКС се казва, че „е установено, че собственик на мотел „Козият рог“ е „Скат ООД“ и че „в посочения период са настанявани военнослужещи Сухопътни войски – 42-ри механизиран батальон, Бригада механизирани сили, Сухопътни войски, Военно формирование 14200, Военно формирование 52740, батальон за логистично осигуряване, 2-ри Батальон, военно формирование 22180“.

От Търговския регистър е доказано и че Валери Симеонов притежава 90% от „Скат ООД“. ВКС приема, че „изложените факти от Слави Трифонов са истински, проверени в хода на изготвяне на репортажа и доказани в хода на съдебното производство.“

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar