Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Великобритания гони 15 хиляди българи след 30 юни

/
/
105 Views
Advertisement:

Advertisement:

Кадър БТВ

Близо 260 хиляди българи са получили правото да работят легално във Великобритания. Хиляди българи обаче все още нямат отговор на молбите си за уседнал статут. Ще се стигне ли до масова депортация? Само студентите са над 6000. След Брекзит проблемите се увеличават. Вече има информация, че граничните власти на острова връщат европейци.

 

 

 

Около 15 хил. българи не са получили сатут на уседналост по новите правила във Великобритания. Те хора губят право да пребивават с цел работа и следване в страната, а ако са там в момента, рискуват да бъдат депортирани след 30 юни, съобщи пред бТВ посланикът ни в Лондон Марин Райков.

“Българските граждани имат правото на 6 месеца престой във Великобритания в рамките на година. Но само за туризъм или за посещение при близки. За работа това не е възможно, трудовият пазар е затворен. Те могат да упражняват трудова дейност тук, само ако имат генериран код за статут на отседналост или трудова виза. Иначе могат да бъдат депортирани в България. Вчера обсъждах със заместник-председателя казуса, очакваме да бъде гарантирана консулска защита, да бъдем поне предупреждавани.” – каза посланикът.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!