Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Взривът в Бейрут вдигнал колите до третия етаж

/
/
350 Views

 

Стопкадър РТ и Борозу Дарагахи

Al-Jazeera съобщава, че взривът е повдигнал леките автомобили до нивото на третия етаж 

Advertisement:

Йорданската сеизмологична обсерватория установи, че мощта на експлозията в Бейрут се равнява на земетресение с магнитуд 4,5 по Рихтер. Това заяви ръководителят на организацията Махмуд ал Кариути, цитиран от РИА Новости и БГНЕС.

 

 

По-рано днес мощен взрив в пристанището в Бейрут причини срутване на част от сградите в града, а половината от тях са повредени. Болниците са препълнени поради големия брой ранени. По последна информация на министерството на здравеопазването са ранени над 2 500 души, а над 50 са загинали.

Според изявлението на Ал Кариути, разпространено до медиите, „станциите за наблюдение на земетресения в Йордания са регистрирали експлозия в съседен Ливан, „равна по сила на земетресение с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер“.

„Енергията, отделена в резултат на експлозията, беше изключително мощна“, заяви ръководителят на йорданската сеизмологична служба.

Ръководителят на службата за сигурност на Ливан генерал Абас Ибрахим заяви по-рано, че по предварителни данни експлозиви, които са били съхранявани в стар склад на пристанището, са се взривили и са причина за експлозиите. Министерството на вътрешните работи на страната отбеляза, че точната причина за експлозията предстои да бъде определена.

 

 

Междувременно от Израелската армия заявиха, че е време за „отлагане на конфликта“ с Ливан.

Ведомството публикува съобщение за готовността за предоставяне на хуманитарна и медицинска помощ, предлагана от еврейската държава на Бейрут.

Силите за отбрана на Израел публикуваха в Twitter предложение от еврейска държава за хуманитарна и медицинска помощ на Ливан след взривовете в Бейрут и заявиха, че е дошло времето за „отлагане на конфликта“ със съседната страна.

„Израел предложи да изпрати хуманитарна и медицинска помощ в Ливан по международните канали. Време е да отложим конфликта“, се казва в официалното изявление.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar