Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Владетелите на „Орлов мост“: ГЕРБ да не праща повече бабички-провокатори

/
/
327 Views
Advertisement:

26

Advertisement:
Протестиращите на Орлов мост са категорични, че инцидентът от сутринта, при който възникна напрежение между възрастна жена и бившия пиар на Десислава Иванчева – Петър Кърджилов е провокация.
Те дадоха изявление пред палатковия лагер на Орлов мост, което бе и по повод зачестилите брифинги на представители на властта и опитите за провокации към протеста.

 

„Това беше провокатор, изпратен от ГЕРБ, с цел да стане скандал, да се отклони вниманието от нашите искания – а те са незабавна оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор. Моля да спрат да ги изпращат тези провокатори, защото провокациите няма да им се получат. Ние ще седим тук, докато те си подадат оставката“, каза за инцидента от сутринта едно от основните лица на блокадата на Орлов мост Светослав Трайков.

 

 

 

От „Боец“ заявиха, че е странно, че само едната страна е задържана. „Вече трети ден сме тук и никога не се е стигало до такива сцени. От наша страна провокация и агресия не е имало никога“, категорични са те.

Ако трябва 6 месеца ще стоим тук, казаха още протестиращите. И отново призоваха „Стига, провокации“.

Те заявиха, че всеки от тях е с различни политически пристрастия, но са дошли като граждани и застават рамо до рамо в името на една кауза.

Припомняме, че днес сутринта възникна конфликт между Петър Кърджилов и възрастна жена.

Възрастната жена е спряла при протестиращите, за да им каже възмущението си от блокадата, а Петър Кърджилов е проявил агресия към жената и я залял с вода. Кърджилов беше задържан. Протестиращите я определиха като провокатор.

На брифинг от СДВР заявиха, че не е имало физическо насилие при задържането на Кърджилов. Заради инцидента от сутринта и заради покачването на напрежението на блокадите, от СДВР предупредиха, че повишават тона на изнасяната информация – т.е стават по-строги към протестиращите

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!