Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Внук уби баба си и дядо си за пари в Шумен

/
/
368 Views

Като обвиняем за двойното убийство на възрастни хора в Шумен е привлечен внука на двойката. Пенсионерите са намерени мъртви в понеделник във вилната зона на града. 21-годишният мъж е задържан в дома си, предаде БНТ.

Мотивът за жестокото убийство е пари, обясниха от прокуратурата и полицията пред БНТ. След убийството на баба си и дядо си, той взел 700 лева от дома им, а после от банкови карти изтеглил още 500 лв.

Advertisement:

След като те не му дали доброволно парите, той един по един ги завел на вилата, където с метален лост ги умъртвил. Оръжието на престъплението захвърлил в междублоково пространство, но след залавянето му показал на разследващите мястото, където оставил металната тръба с дължина 65 сантиметра.

 

 

 

За да стигне до убиеца полицаите разпитали 20 души.

Младежът не е осъждан, но има данни за пристрастяване към хазарт.

„На този етап, в качеството на обвиняем, не е дал обяснение, но в оперативните беседи е признал много факти, обстоятелства с извършване на престъплението, включително и начинът, по който го е извършил и как са се отзовали двамата възрастни на мястото“, каза окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянно задържане под стража.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar