Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Волгин за гениалния Кристо: Лъгал е едни хора да му дават пари за глупости

/
/
5800 Views
Advertisement:

Advertisement:

В България разчупването на въображението и стремежа към модернизация не виреят и в резултат страната на едно от последните места по иновации в света.

Световнопризнат по света Кристо Явашев не е приеман в България и неслучайно няма нито един реализиран проект в Родината си.

Като върл противник на постиженията на западния демократичен свят журналистът Петър Волгин естествено не е доволен от опаковането на Триумфалната арка.

Той пусна пост във Фейсбук за изкуството на световноизвестния гениален български творец Кристо, който гласи:

“Триумфалната арка, опакована с чаршафи – няма по-добър символ на дълбоката деградация, в която е изпаднало съвременното изкуство. Днешните “творци” отдавна не са създатели на нови реалности, каквито бяха Леонардо, Салвадор Дали, Пикасо. Съвременните “творци” са ловки опаковчици – на сгради и на велики произведения от миналото. Да, хора като Кристо заслужават уважение. Най-вече заради факта, че са успели да излъжат едни хора да им дават пари за глупости, а едни други хора да се възхищават на въпросните глупости. Временният характер на “творбите”, с който толкова се хвалят “артисти” като Кристо, не е израз на свобода. Това е израз на пустота, на безплодие, на тотална неспособност да създадеш истинско произведение на изкуството. Единственото, на което са способни днешните “творци”, е да паразитират върху миналото, да простират чаршафи. Изобщо не отричам ловкостта на тези опаковчици. Категорично отричам обаче претенциите на такива лица да се наричат “артисти”.

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!