Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Времето у нас: Сняг на Витоша, -3 на Мусала, порои в Северна България

/
/
709 Views

Оранжев код за интензивни валежи е обявен в 6, а жълт – в други 6 области в страната за днес, 9 октомври, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Снощи на Витоша падна първия сняг при подходяща температура – нула градуса на Черни връх. Най-студено у нас бе на връх Мусала – минус 3 градуса в полунощ, съобщи НИМХ.

За днес през деня оранжев код за интензивни валежи е в сила за областите от Северна България – Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе и Силистра. В тези области ще има условия за значителни валежи, с количества в отделни райони над 35-40 л/кв. м.

Advertisement:

 

 

 

 

Жълт е кодът в областите Враца, Разград, Търговище, Шумен, Варна и Добрич. Там ще има условия за значителни валежи, с количества в отделни райони, надхвърлящи 20-25 л/кв. м.
През деня облачността над страната отново ще бъде по-често значителна, вятърът ще бъде до умерен от северозапад.

Сутрешните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, за София 10. Дневните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса, за София 17, по Черноморието 21-22 градуса, в Северна България 16-19 градуса, в южните райони до 20 градуса.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar