Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Всеки служител на МВР ще получи „индивидуална награда“ от 500 лв

/
/
288 Views

През годината те излязоха на няколко протеста с конкретни искания. Сега става ясно, че ще получат „бонуси“ в края на годината.

Това става ясно от заповед на шефа на вътрешното ведомство Христо Терзийски, издадена на 9 декември т. г., с която Фрог нюз разполага. От нея става ясно, че близо 50 000 армия, която му е подчинена, ще вземе паричния бонус за „постигнати високи резултати и съществен принос в изпълнение на целите и приоритетите в дейността на МВР за периода от 1 януари до 30 ноември т. г.“.

Advertisement:

 

 

Подобно награждаване на всички служители на МВР, „намиращи се в служебно и трудово правоотношение“, никога не е имало в историята на институцията.

Това на практика означава, че чистачки, параджии, склададжии, например, също ще получат награда за постигнати високи резултати.

Ченгетата са категорични, че това се прави заради предстоящите избори.

Други смятат, че това се прави, за да се потушат протестните искания за 30% увеличение на заплатите. Те обясниха, че за да се даде такава награда, е необходимо, според правилника, да се направи индивидуално предложение. „Чудно кой е написал 50 000 предложения?!“, питат риторично те. Оказва се, че наградите не се облагат с данък.

Проучване за работата на МВР, направено от самото МВР, наскоро накара обществото да посрещне резултатите с огромна недоверие и дори насмешка. От него излиза, че почти 100 % от хората са удовлетворени от услугите на силовото ведомство.

Тази година полицията се прочу с безпрецедентното насилие и арести основно срещу млади хора по време на протестите. Всички задържания по-късно бяха обявени от съда за незаконни.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar