Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Всички имаме микровълнова печка, но не знаем тези 10 нови приложения, за които може да я използваме

/
/
6511 Views
Advertisement:

Известните и опитни готвачи непрекъснато пренебрегват микровълновата. Въпреки това, това устройство е почти във всеки дом, а хиляди хора активно го ползват.

Обичайно, микровълновата се използва само за затопляне на храни. Бързаме да ви уверим, че използването на микровълновата не свършва до тук!

 

Ето 10 нови начини за ангажиране на това звено в кухнята.

Бързо чистене на чесън

Advertisement:

Сурови скилидки чесън се слагат в микровълновата за 15 сек (пълна мощност). След това, люспите, като магия, лесно бихте могли да ги премахнете с ръка.

 

Запазване на стар хляб

Увийте стар хляб в парче плат, леко навлажнено с вода, и го оставете за 20 секунди в микровълновата. Хлябът ще възвърне мекотата си, като в същото време няма да е прекалено влажен.

 

Бързо изстисквате сока

Накиснете плодове, които ще правите на сок само за 10 секунди в микровълновата фурна, така че те дават много повече течност.

 

Закуска с ядки

Изсипете ядки в купа, добавете няколко капки зехтин и оставете за една минута в микровълнова печка. Ядки разкриват по-силен вкус.

Омекотяване на захар

Слепена захар, или на бучки захар би могла да се върне към първоначалното си състояние, ако сложите в микровълновата за 25 секунди, покривайки с влажна кърпа.

 

Втасване на тесто

За да втаса тесто, е нужно да се изчака няколко часа. Когато микровълновата се използва, процесът се ускорява. Тестото покрийте с кърпа и оставете в микровълновата заедно с чаша вода. Включете уреда в продължение на 3 минути, задаване на по-ниска от средното температура. След това оставете тестото да почива в продължение на 3 минути и след това се загрява в продължение на 3 минути, след което почива за още 6 минути. Тестото ще се увеличи най-малко 2 пъти.

 

Белене на зеленчуци

Зеленчуци с твърда кора (тиква, патладжан и домати), ще бъдат много по-лесни за почистване, ако ги задържите за няколко секунди в микровълнова печка.

 

Режете лук без сълзи

Проблема със сълзите при рязане на лук може да решите за 30 секунди! Толкова време ще отнеме да държите лука в микровълнова фурна, преди да започнете рязане.

 

Приготвяне на хрупкав бекон

Увийте чиния с хартиена кърпа, поставете резени бекон отгоре, покрийте с втора хартиена кърпа и поставете във фурната. Времето за готвене зависи от дебелината на филийките.

 

Накиснете боба

Сега, не е задължително да се накисва фасула преди готвене за цяла нощ. Достатъчно е да се напълни с вода и да се постави в микровълновата за 10 минути на средната мощност и след това се оставя да престои в продължение на един час

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!