Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

„Възраждане“: Само ние можем да преговаряме с Руската федерация и да решим газовата криза

/
/
12 Views

Снимка Булфото

От „Възраждане“ отново приковаха вниманието върху себе си.

Advertisement:

Единствената политическа сила, която може да реши проблема с газовата криза, е „Възраждане“. Това се посочва в позиция на политическата сила, изпратена от пресцентъра ѝ.

„Като единствената българска политическа организация, която поставя на първо място българския национален интерес, ние можем да преговаряме на изток и на запад и да установяваме партньорства без зависимости. В тази посока „Възраждане“ е единствената независима българска политическа организация, която може да преговаря с Руската Федерация за разрешаване на кризата с газа и която да нормализира отношенията с традиционно близката до нас държава“, се казва в позицията.

В текста се изтъква, че на фона одобрените цени от КЕВР от 297,89 лв. за МВтЧ от 1 август и увеличение от 60 на сто, преговорите с „Газпром“ били на нивото, на което ги е завещало правителството на четворната коалиция на Кирил Петков.

За пореден месец потребителите на газ отново са в неведение и в невъзможност да планират разходите си, коментират от „Възраждане“.

Към днешна дата сме изправени пред огромния риск от 40 процента недостиг на газ от заявеното количество за потребление. Нямаме и уверения, че няма да плащаме санкции за газа, който в момента не получаваме по договора с „Газпром“. Стои възможността, по клаузата „take or pay“, да платим количествата, които не сме взели директно. Ясно е кой ни изправи пред тези рискове и кой взе решението на 13 април 2022 г. на оперативното съвещание на Министерски съвет, което доведе до спирането на доставките от „Газпром“ за България, се посочва в позицията на „Възраждане“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar