Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

В Букурещ излязоха на протест срещу противоепидемичните мерки

/
/
332 Views
Advertisement:

Advertisement:

Няколкостотин души, включително семейства с малки деца, протестираха снощи в Букурещ против мерките, въведени срещу разпространението на коронавируса, главно заради физическото дистанциране и задължението да се носят маски в училище, предаде агенция Бета, цитирана от БТА.

Само полицията и журналистите носеха маски. Мнозина демонстранти носеха плакати и румънски знамена и не спазваха правилата за физическо дистанциране.

 

 

 

Един от ораторите на протеста на Университетския площад в Букурещ сравни мерките с мъченията на другомислещите по времето на комунизма.

В последно време в Румъния има значително увеличение на броя на заразените с коронавирус. Миналата седмица бе отбелязан негативен рекорд – 1713 заразени за един ден.

Вчера бяха регистрирани нови 1333 заразени, с което броят им от началото на пандемията досега достигна 111 550 души. Починали са 4402 души.

Около 2,8 милиона ученици тръгнаха на училище в понеделник. Обучението е комбинирано – част от него е организирано присъствено и друга част – онлайн.

Чиновете в класните стаи трябва да са отдалечени на най-малко един метър един от друг, учениците и учителите задължително трябва да носят маски, а класните стаи се дезинфекцират всеки ден.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!