Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

В ефира на БТВ Сачева заплаши Мая Манолова, че ще я съди

/
/
358 Views

Кадър БТВ

Предизборен дебат се състоя тази сутрин в студиото на БТВ. На 8-ми март дебатът премина като сблъсък на дамите в партийните листи.

Advertisement:

 

Най-атакуван с въпроси участник се оказа социалният министър. Мая Манолова нападна министър Сачева, че е унищожила закона за личната помощ. Министърката й отвърна, че това не е вярно и ще я покани в съда. „Разбира се“, отвърна с усмивка Манолова.

„Европейските средства бяха използвани до последната възможна стотинка, защото имахме нужда както по мерките за 80/20 за туризма, също за транспрот, турпоператори и всички възможни групи. 220 млн бяха от програма развитие на човешките ресурси.“ – отвърна Сачева на представителка на ДПС за това колко средства от европейските пари са били изразходени до този момент за кризата.

„750 млн лева ще бъдат насочени към социални услуги за възрастни хора.
214 млн лева са дадени за закона за личната помощ. 214 млн лева е бюджетът на личните асистенти. Призовавам ви да се видим в съда, защото твърденията ви не са верни“ – обърна се Сачева към Манолова.

„Вие лишихте хората от възможността да имат лични асистенти. Знаете ли как живеят тези хора?!“ – аргументира се опонентката й.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar