Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

В цяла Европа и Русия плащат 80% от заплатата в локдаун, тук ще се кандидатства за под минималната заплата, отново са изключени свободните професии

/
/
291 Views
Advertisement:

Днес социалният министър отново потвърди, че ще има помощ от на 24 лева на ден за работещите, които са принудени да излязат в неплатен отпуск и са осигурени на 8-часов работен ден. Сачева не уточни за работен ден или за календарен ден става въпрос. Разликата е огромна – за декември 11 дни или 264 лв. При това за помощта тепърва ще може да се кандидатства още от понеделник, пише 19min.bg.

Къде, как, обезпечена ли е администрацията да приема молби и става ли по електронен път – не е ясно. А според очакванията на Сачева за новата мярка се очаква да бъдат обхванати около 50 000 души. Кой знае защо, при положение, че ще й трябват под 30 млн.лв, дори ако приемем, че става въпрос за 21 календарни дни, тя обявява 50 млн .лв.

Advertisement:

 

 

Няма логика и в следващото й изказване, че „мерките засягат 356 000 души ”. Кои точно мерки не се казва, защото трябва да се цитират точни числа и ще стане ясна голяма лъжа. „Обезпечаването на всички мерки ще бъде за около 350-400 млн. лв. към бюджета”, пресмята министърът.
В цяла Европа – от Гърция до Великобритания и Русия, без кандидатстване, на всички работещи директно се изпращат от правителствата чрез осигурителните институти 80% от техните декларирани доходи. В това число на самоосигуряващите се – над 300 000 души са само те, за които както и при първия локдаун никой не е помислил.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar