Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Гарелов по БНР: Чудовищно е да излезем на първо място по смъртност в Европа, а Борисов да ни уверява, че нещата вървят добре

/
/
282 Views
Advertisement:

„Имам чувството, че над страната надвисва сянката на един нов Чернобил. В смисъл, че управляващите не ни поднасят истината или въобще не се съобразява с истината за положението в страната. Чудовищно е всеки ден да идват данни за 100-200 починали, да излезем на първо място по смъртност в Европа и в същото време премиерът Бойко Борисов да ни уверява, че нещата вървят добре и още една седмица“, това каза в предаването „Политически НЕкоректно“ по БНР журналистът Иван Гарелов.

Той допълни, че премиерът държи на изборите да се появи като добрия човек. „Лошите са лекарите, които настояват за строги мерки“, коментира журналистът и подчерта, че обществото е притеснено от това, което става и от прекалено либералните мерки:

Advertisement:

„Хората не вярват, изнервени са и озлобени заради това, че вече не вярват на това управление за нищо“, обобщи Иван Гарелов и добави, че и недоверието във ваксините срещу Covid-19 е резултат от липсата на вяра в управлението на страната. Журналистът коментира поредица от важни въпроси на вътрешната и външната ни политика. По думите на Гарелов президентът Радев търси нова идеологическа подплата – либерална, центристка, прозападна.

„Не би трябвало един президент да се ангажира с такива нюанси в идеологията, а по-скоро да мисли практично за това, с кои хора и с коя партия би могъл да работи по-лесно. И чии избиратели биха го подкрепили“, подчерта той.

„Все пак между БСП и президента Румен Радев няма някакви особени различия в позициите им. Различие има в това, че държавният глава търси одобрението и на т.нар. градска десница“, каза опитният политически наблюдател.

Той предположи, че когато дойде времето за президентските избори, противоречията между левицата и президента няма да излязат на преден план, ако не са се усложнили допълнително дотогава. Журналистът прогнозира, че Радев отново ще бъде издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП.

 

 

 

„ДПС този път няма да го подкрепят, те вече му поискаха оставката. Не знам дали Румен Радев си дава сметка, че възходът на либералната десница е само в София. Тя имаше ярко присъствие покрай протестите, но това още не гарантира, че тя ще има достатъчно голяма представителност“, смята Гарелов.

„Мнението на премиера на РСМ Зоран Заев, че трябва да се изчака да минат изборите в България е защото той мисли, че Бойко Борисов е ангажиран с поддържането на една по-твърда линия, защото разчита, че това е по-популярно и може да спечели по-лесно изборите и второ – така може да се подобри изборният резултат на неговия основен съюзник – ВМРО, а когато отминат изборите, този фактор ще отпадне и Борисов ще обяви, че все пак компромис е постигнат“, заяви Гарелов и допълни:

„Моето мнение е, че сегашната твърда линия е продиктувана от вътрешнополитически съображения, а не от принципни. По отношение на Северна Македония България има непоследователна политика, което е най-голямата грешка“.

Той изказа мнение, че политиката на страната ни трябва да бъде отворена към македонския народ: „Ние трябва да се грижим за тях. Невъзможно е да искаме от тях да признаят, че са българи, изключено е, а така се представя в Северна Македония.Създаването на историческата комисия, от която да зависят нашите отношения, беше грешка“. Според него България настройва Европа срещу себе си със заявената позиция за преговорната рамка за РСМ. Журналистът посочи, че страната ни е пропуснала шанса „да се възползва от икономическата блокада, която Гърция беше поставила на Македония, за да навлезем ние икономически и културно“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar