Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Ген. Мутафчийски: На трето място в света сме по нарастване на смъртните случаи!

/
/
219 Views
Advertisement:

Advertisement:

Кадър видео брифинг МС

Той подчерта, че на база данни за две седмици имаме ръст от 124%.

В сравнение с миналата седмица и последните 2 седмици – по отношение на заболеваемостта последните данни са 551 на 100 000 души. Това е средната стойност за страната. В сравнение с миналата седмица, това е нарастване с 40%. А на базата на две седмици – нарастване с 94%. По отношение на смъртността – както и миналия път съобщих, имаме много стръмно покачване. За една седмица се е покачила с 46%. Това заяви на редовния седмичен брифинг председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, пише www.bgonair.bg.

 

 

„Това ни слага и на трето място в света по интензивност на нарастване на смъртните случаи. След Чехия и Унгария сме. И сме на седмо място в света по нарастване на случаите, регистрирани на ден, а сме на четвърто място по интензивност на нарастване случаите на ден след Естония, Чехия, Полша и Сърбия“, допълни ген. Мутафчийски.
„В болниците нарастване е с 18% на седмична база – 6 600 са били преди една седмица, сега са 7 804. В интензивните са 502 до 609 към днешния ден., което е увеличение с 21%. Започнах все по-често да си разглеждам записките от миналата година – тогава имахме 740 легла. С големи усилия ги мобилизирахме до 1400, сега вече готовността е увеличена с 10 пъти“, подчерта шефът на ВМА.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!