Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Георги Лозанов:Тези, които са преболедували, ще искат да живеят както преди, тези, които не са, ще искат обществото да ги предпази

/
/
277 Views

Интересно мнение за ситуацията у нас свързана с коронавируса изрази Георги Лозанов. Той допуска, че може да има конфликт межди преболедували и тези, които не са се сблъсквали с болестта.

Превръща ли се разделението в обществото между привърженици и противници на мерките в омраза? Според Георги Лозанов спорът за мерките отминава, защото повечето хора се срещнаха с вируса, той престана да бъде някаква абстракция и започна да става една всекидневна, доста травматична съдба.

Advertisement:

 

 

 

 

„Появява се обаче едно друго разделение – това е разделението между тези, които са прекарали вече болестта и се чувстват неуязвими, и тези, които продължават да се плашат, че това може да им се случи и да има последици. Това е едно разделение социално, което е все още трудно да прогнозираме по какъв начин ще създаде вътрешни конфликти в обществото, по какъв начин ще има сблъсък между тези две групи“, коментира в „Панорама“ Георги Лозанов.

Тези, които са преболедували, ще искат да живеят както преди, докато тези, които не са, ще искат обществото да ги предпази. „Това ни предстои и не е никак лесно преодолимо социално деление“, подчерта Лозанов.

Според него политиката не е реагирала адекватно и не би могла да реагира адекватно: „Политиката трябваше да стане арбитър, дори Бойко Борисов лично, на медицински спорове и накрая той да каже кой е прав и кой е крив между експерти, които самите не могат да стигнат до консенсус“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar