Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

ГЕРБ поиска правителството веднага да падне

/
/
1064 Views

Въпреки тежката и нестабилна ситуация в световен мащаб, ГЕРБ смятат, че сега е подходящ България да си събори правителството.

Народният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков прочете декларация от името на групата в Народното събрание. „Нашата цел като опозиция е час по-скоро България да има ново управление. Още по време на служебното правителство, ние предупреждавахме за ръста на цените на електроенергията, както и за рисковете, пред които той ще постави българската икономика. В отговор получихме отказ фактът на растящите цени на електроенергията да бъде включен в актуализацията на бюджета за 2021 година под формата на компенсации за бизнеса и потребителите на промишлен ток“, каза Биков, цитиран от „Дарик“.

Advertisement:

По думите му, че през последните месеци, кризата с цената на електроенергията прерастна в мащабна ценова криза, която вече е извън контрола на управлението и с всеки изминал ден увеличава своите поражения върху цялата българска икономика.

Бившите управляващи са на мнение, че управлението на страната не би трябвало да има формата нито на експеримент, нито на стартъп, нито на курс на обучение.

„Днес Ви казваме, че оттук нататък, отказваме да проявяваме разбиране към Вашата некомпетентност, безотговорност и липса на какъвто и да било усет за национално отговорно поведение. Считаме, че настоящата формула на управление е не просто неадекватна на ситуацията, а с всеки изминал ден ще нанася все повече щети и поражения на българския икономически, обществен и геополитически интерес. От тази гледна точка, наш дълг е да бъдем безкомпромисна опозиция. Наша отговорност е да положим усилия, час по-скоро България да има ново управление, което е способно да отговоря на предизвикателствата на кризите. Управление, което използва всяка секунда от времето си за решителни действия, а не за обяснения на поредния управленски гаф. В подобни съдбовни моменти на кризи, българската нация има нужда от единство и възможност да разгърне целия потенциал, с който разполага”, прочете Биков от парламентарната трибуна.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar