Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

ГЕРБ се огънаха пред недоволството за техническите паспорти на сградите, отлагат ги с още две години

/
/
285 Views

Управляващите предлагат срокът за изготвяне на технически паспорти на сградите, в които са имотите им, да се удължи с още две години. Това съобщи в страницата си във Фейсбук зам.-министърът на благоустройството и регионалното развитие Николай Нанков.

„Пандемия не е точното време, в което да добавяме още една грижа към всекидневието на българите“, коментира той. Нанков казва също, че като предизборен ангажимент ГЕРБ е записала в програмата си, че ще осигури бюджетни средства за подпомагане на процеса на паспортизация. „Ще се създаде специален фонд. Обмисляме и въвеждане на етапност в новите срокове за различните строежи в зависимост от големината и спецификата им и предпоставката да създадат опасност за живещите в тях“, пише Нанков.

Advertisement:

 

 

 

 

Изискването за технически паспорти на сградния фонд е от 2006 г. и сроковете са били удължавани четири пъти, припомня той. Според Нанков обаче качеството на техническите експертизи за изготвянето на паспорта е много важно, затова те не трябва да се изработват под натиска на изтичащия срок.

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar