Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

ГЕРБ събра 120 гласа за внасяне на своя проект за нова Конституция

/
/
364 Views

49dcbcc40ad6496705af75f822d13809

ГЕРБ събра 120 гласа, за да внесе свой проект за конституция. Това стана ясно на брифинг на Даниела Дариткова (ГЕРБ) и Искрен Веселинов (ВМРО) след срещата между представители на двете управляващи партии.

 

 

Дариткова благодари на депутатите от НФСБ, ВМРО и на онези от „Воля“, които ще подкрепят проекта. Идеята ще подкрепят и няколко независими депутати.

Advertisement:

 

 

ВМРО и ГЕРБ са постигнали съгласие за включване в проекта за нова Конституция на преамбюл за основните принципи на държавността, подробно описание на герба, облекчени условия за добиване на българско гражданство на сънародниците ни зад граница и записване на текст, че гласуването е дълг на всеки гражданин.

 

 

Внасяме проекта на нова Конституция с нужните подписи. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова на брифинг в сградата на Народното събрание във връзка с преговорите за проекта на Конституция на управляващата партия. С нея е и Искрен Веселинов от ВМРО.

По-рано днес и хората на Валери Симеонов подписаха проекта.

 

 

Преди две седмици лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов постави условие, че ще подпише проекта за нова конституция, ако в него бъдат включени шест искания на партията, сред които са образователен ценз за гласуване на избори, задължително гласуване, въвеждане на наборна военна служба, разширяване на президентските правомощия.

 

 

 

По настояване на патриотите ГЕРБ връщат преамбюла в проекта за конституция. За това ще бъде подписано споразумение, които ще върви успоредно с конституционния текст.

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar