Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Германия ускорява ваксинациите с продукта на АстраЗенека

/
/
206 Views

Германия ускорява ваксинациите с продукта на АстраЗенека, след като властите казаха, че тази ваксина срещу коронавируса е безопасна да се инжектира и на хора на и над 65 години, предаде Асошиейтед прес, цитирана от novini.bg

Дозите събираха прах в склад през последните седмици заради германските ограничения за това кой може да бъде ваксиниран и заради притесненията на някои от хората, които са подходящи за ваксинация. Германия е получила досега 2,1 милиона дози от ваксината на АстраЗенека, но е поставила само 721 000 дози.

Advertisement:

Властите на Берлин отвориха шести голям ваксинационен център на неизползваното летище Темпелхоф в центъра на града вчера. Там ще се поставят само ваксини на АстраЗенека. Първите, които се ваксинираха в новия център за ваксинация, бяха медици, учители и полицаи. Първо ще се започне с по 200 души на ден, като целта е процесът да се ускори и от 23 март да се поставят по 3300 дози дневно.

 

 

 

Някои общопрактикуващи лекари ще започнат също да поставят ваксините тази седмица на хронично болни.

Германският здравен министър заяви пред телевизия, че очаква Германия да може да поставя до 10 милиона дози на седмица до края на месеца. Това ще бъде двойно повече от около 5-те милиона дози, които Германия успя да постави досега от началото на ваксинационната кампания в края на декември. Около 2,5 милиона души в страната, тоест 3 процента от населението, досега са получили две дози от ваксините на Пфайзер/Бионтех, Модерна и АстраЗенека.

Ускоряването на ваксинационната кампания идва в момент, в който Германия тази седмица ще предприеме още стъпки за излизане от локдауна, като още ученици ще подновят присъствените занятия, а някои бизнеси, музеи и зоопаркове ще отворят врати, но само за предварително резервирали час посетители, допълва БТА.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar