Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Гешев като ген. Колев след арестите: Какво търсят руснаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним

/
/
583 Views

Двама военнослужещи от Министерството на отбраната са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Военно-окръжна прокуратура – София по подозрение за изнасяне на класифицирана информация в полза на чужда държава.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Advertisement:

Задържането е станало в резултат на проведени оперативно-следствени действия на службите за сигурност. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

Главният прокурор Иван Гешев направи неочакван коментар в туитър, цитирайки генерал Колев:  „Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега руснаците* в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!“.

В оригинал думите на ген. Колев обаче са „казаците“, а не руснаците, което явно е променено от Гешев или екипа му.

Заради операцията на изходите на столицата в следобедните часове вчера имаше засилено полицейско присъствие

В момента прокуратурата дава брифинг на живо за арестите: 

Advertisement:

1 Comments

  1. Нещо не е както трябва. Но за генерал Колев винаги си спомням с удивление и признателност. Велик българин и блестящ офицер от българската армия. Цитати от такива хора трябва да се употребяват точно и в контекста им. И никога лекомислено. Така е и с генерал Стефан Тошев. Защото тези хора са онова нещо, което е съхранило България като държава. Не трябва да се очаква от тях да са корифеи на художественото слово. И в този смисъл те спасяваха България!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar