Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Гешев: Не смятам, че съм направил нещо, за което да ме разследват

/
/
423 Views

 

„Рухна мита за всесилния и неподлежащ на контрол главен прокурор. Този мит беше разпространяван от политически среди и НПО-та, чиято цел е унищожаване на прокуратурата.
Този мит рухна с решението на Конституционния съд”. Това коментира главният Иван Гешев от Ямбол, където отиде след разбиването на голяма нарколаборатория, прпедаде ДарикНюз.

„Не смятам, че съм извършил нещо, за което да ме разследват”, коментира още Гешев. „Имам врагове, с работата си засегнах хора с милиарди, знам, че ще има реакция, знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат направени опити да бъде унищожена. Ще правя каквото трябва да се направи, да става каквото ще”, заяви Гешев.
Според него, спецпрокуратурата не е удобна на хора с много пари и те искат да компрометират тази институция. Попитан за решението на Конституционния съд за това дали президентът и вицепрезидентът могат да бъдат разследвани, главният прокурор каза, че тези решения не се коментират, а изпълняват.

Advertisement:

 

 

 

„Стана ясно, че прокуратурата е спазила закона. Това решение отговаря на всички наши въпроси, дава възможност прокуратурата да си свърши работата. Прокуратурата е спазила законите и продължава да ги спазва”, каза Гешев.

На въпрос за неспирните вече 23 дни антиправителствени протести, на които основно искане е неговата лична оставка, Иван Гешев каза само, че не коментира политически теми.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar