Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Гешев: Прокуратурата отново трябва да отстоява независимостта си

/
/
296 Views
Advertisement:

Advertisement:

Започна общото събрание на прокурорите, което трябва да избере член на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, пише факти.бг.

Кандидатът е Евгени Иванов, който е военно-апелативен прокурор в София и председател на Асоциацията на прокурорите. 1531 прокурори имат право да участват в избора. Той ще се проведе тази събота, когато е изслушването на кандидата и следващата, когато ще бъде същинското гласуване.

 

 

До избора на нов член на ВСС се стигна, след като Даниела Машева напусна кадровия орган и стана зам.-главен прокурор. Кандидатът в процедурата е един – Евгени Иванов Иванов – прокурор във Военно-апелативна прокуратура.

“Изборът е от съществено значение в момент, в който прокуратурата на Република България отново трябва да отстоява своята независимост – и то не с оглед интересите на прокуратурата и отделните прокурори, а с оглед интересите на българските граждани и общество”, каза главният прокурор Иван Гешев в началото на процедурата за избор на нов член на ВСС от квотата на прокуратурата. Гешев заяви, че прокурорите ще изберат представител, който да отстоява техните интереси.

Главният прокурор изрази надежда днес всеки един от прокурорите да получи отговор на въпросите, които го интересуват от кандидата за член на ВСС Евгени Иванов. Гешев написа и в туитър, че “Днес се провежда Общо събрание на ПРБ за избор на член на ВСС от квотата на прокурорите. Изборът е от съществено значение в момент, в който Прокуратурата трябва да отстоява своята независимост в интерес на българските граждани. Желая ползотворна работа на колегите!”.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!