Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Главен комисар Хаджиев: Барикадите ще бъдат премахнати, ще намалим броя на полицаите на протеста

/
/
340 Views

На следобеден брифинг СДВР предостави информация за ситуацията, свързана с протестните действия в София, пиш Канал 3.бг.

 

 

 

 

Ето какво съобщи директорът на СДВР главен комисар Георги Хаджиев:

Advertisement:

„През нощта бе направен неуспешен опит да се пролее кръв в центъра на София, да се взриви гражданския мир. Имаше къртене на преместваеми съоръжения, кофи за боклук, пейки, изграждане на барикади. Позиционираха камъни, павета, бутилки, с цел използване срещу силите на закона.

Барикадите блокираха дори и линейката. Неформалните лидери на барикадите поставяха майки с деца като жив щит. Установена беше група на 15-20 лица, които следваха поведението на ултраси, раздаваха и бухалки и вериги, връзваха кофи за боклук, велосипедисти обикаляха с радиостанции. Всичко това беше с цел провокация.

 

 

 

За нас това не е война. Ръководството на СДВР реши да намали броя на полицаите и в ранните часове да предприеме действия. Организаторите на протестите да спазват реда и законите, да не нарушават мира и правата на останалите граждани.

Искаха да ни обвинят в полицейско насилие, СДВР ще възстанови нормалния начин на живот в столицата, барикадите ще бъдат премахнати, пречи се на останалите граждани да се придвижват свободно“.

Междувременно се разбра, че няма арестувани след 30-ия ден на протестите в столицата. Това стана ясно след сутрешния брифинг на СДВР.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar