Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Гордост! Русенец направи спортна зала за деца с увреждания

/
/
314 Views
Advertisement:

https://ejednevno.eu/wp-content/uploads/2020/08/4919.jpg

Advertisement:

Зала, оборудвана с уреди, пригодени за инвалидни колички, е сбъдната мечта на един силен русенец

 

 

 

 

Светослав Захариев е известен MMA боец – световен и европейски шампион по граплинг. След жестока катастрофа остава прикован в инвалидна количка. След години борба и рехабилитация Сисо намира призванието си – да помага на деца с увреждания.

 

 

 

 

 

 

Идеята за залата дойде преди година и половина-две, понеже след като възстанових и двете си ръце, защото след катастрофата имах само една ръка, другата не работеше, започнах да тренирам фитнес. Много често се налагаше да имам нужда от двама-трима човека, които да ме изместят на даден уред, видях тази липса и потребност от това да има зала, в която да може да се тренира от инвалидна количка”, сподели той пред Bulgaria ON AIR

Залата е изградена изцяло безвъзмездно със средства от благотворителен концерт и много дарения от цялата страна.

“С търсене и хлопане започнахме да събираме средства. Благодарение на община Русе и общинското предприятие “Спортни имоти” започнахме да търсим помещение. Намерихме тази зала и започнахме да работим върху това, сега в карантината я завършихме. Има специализирани уреди, които не съм виждал в България. Може да тренираш от инвалидната количка. Деца с церебрална парализа или с други увреждания да могат да тренират свободно”, допълни Сисо.

Сред първите ползватели на залата е 14-годишният Божидар. Той се ражда в края на шестия месец, едва 970 грама. След установяване на уврежданията му той претърпява 12 операции. Рехабилитацията обаче не му е достатъчнa. Тренировките в залата му помагат не само за  раздвижване, но и за по-доброто психо-емоционално състояние.

https://video2.ibg.bg/repository/mp4/200717_SISO_SPORTNA_ZALA_ZA_DECA_S_UVREJDANIQ_BOA.mpg.1594961703.mp4

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!