Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Готвят Локдаун и вечерен час за всички без зелен сертификат

/
/
3367 Views
Advertisement:

Advertisement:

Кадър видео Нова ТВ

Все по-тревожни са данните за заболеваемостта в страната. Тя нараства лавинообразно и скоро може да достигне 1 000 заразени на 100 000 души. Ако и леглата за неинтензивни грижи, които са над 9 000 се запълнят, ще се мисли за въвеждането на локдаун. Това обяви в ефира на „Здравей, България” по Нова ТВ зам.-здравният министър д-р Александър Златанов.

„Ние сме на принципа към определен момент да се въвеждат необходимите мерки. Ако се стигне дотам, ще започнем с частичен локдаун за неваксинираните. Ограничаване на времето, в което ще могат да излизат извън вкъщи”, добави той и уточни, че е възможно да се въведе зелен сертификат и за работещите в администрацията.

 

В момента 7 000 души с коронавирус са настанени в лечебни заведения. „Почти над 600 пациенти са в интензивните отделения. При положение, че на този етап сме разкрили около 700 легла за интензивни грижи. Към момента, според необходимостите, поетапно разкриваме легла за лежащи  пациенти”, уточни зам.-здравният министър.

Златанов увери, че от Здравното министерство имат готовност да увеличат още интензивните легла, но за сметка на други дейности. „Опитваме се всячески да не спрем спешните оперативни интервенции, операции и други”, добави той.

 

Относно зеления сертификат, Златанов беше категоричен, че от министерството нямат никакво намерение да се откажат от тази мярка. По думите му рестрикцията е въведена напълно адекватно в точния момент.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!