Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Гранична полиция: 200 души атакуват границата край Елхово на ден

/
/
1175 Views
Advertisement:

Advertisement:

От от Гранична полиция алармираха за увеличаване на мигрантския натиск. Според тяхната информация, между 100 и 200 души дневно се опитват да пресекат граничната бразда край Елхово.

“Имаме увеличение на миграционния натиск, като ежедневно между 100 и 200 лица биват недопускани да влязат на наша територия, предимно от Афганистан, по-малко от Сирия, Ирак и други държави. Като прогнозата е за значително увеличаване”, коментира шефът на Регионална дирекция Гранична полиция Елхово комисар Иван Стоянов, цитиран от БНР.

Граничното съоръжение има нужда от спешна поддръжка, за което са необходими 1,2 млн. лв., обяви областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова. Тя допълни, че съоръжението е обрасло с храсти и буйна растителност.

“Тези големи клони растителност, които са между двете мрежи, много скоро ще компрометират съоръжението”, каза Нейкова.

За поддръжката му е необходима сумата от около 1,2 млн. лв., които са поискани от Министерския съвет още в началото на годината, но не са осигурени. Затова е необходима актуализация на бюджета, обясни областният управител.

Комисар Стоянов изтъкна, че с влошаване на времето пътищата ще станат трудно проходими, което ще затрудни движението на полицейските патрули.

Междувременно военният министър Георги Панайотов обяви в парламента, че МО има нужда от 4,2 млн. лв. месечно, за да осъществи плановете за посрещане на мигрантски натиск. Панайотов потвърди, че плановете за охраната на границите с Турция и с Гърция включват разполагането на 1050 военнослужещи и 145 единици техника.

“Ако разположим пълния брой военнослужещи според плановете и пълния брой техника, която имаме готовност да разположим, ще ни трябват около 4,2 млн. на месец. Няма ги в бюджета на министерството, ако няма актуализация не можем да ги използваме”, каза министърът

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!