Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Грациите ни спечелиха световното злато

/
/
280 Views

Номер едно в света сме по художествена гимнастика. Златна гордост донесоха на България грациите от ансамбъла ни по художествена гимназия. Ден, след като поставиха световен рекорд с възможно най-висока оценка /44.150 точки/ за съчетанието си с пет топки, присъждана досега, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова заслужено спечели титлата в многобоя при ансамблите на Световната купа по художествена гимнастика в София, пише standartnews.com.

 

 

За прекрасните ни момичета това е първо състезание след пауза от около една година заради пандемията от коронавирус. Възпитаничките на Весела Димитрова показаха за първи път новото си съчетание с три обръча и два чифта бухалки на фона на музика от „Спартак“ от Арам Хачатурян. За премиерата на композицията бяха подготвени и красиви нови трика.

Advertisement:

Българките получиха оценка от 40.200 точки (22.100 за трудност и 8.100 за изпълнение). Композицията е изключително сложна.

Така България спечели златото в многобоя със сбор от 84.350 точки и се класира за двата финала на отделните уреди утре с първи по сила оценки.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar