Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Гърция регистрира първия смъртен случай на ваксиниран

/
/
1035 Views
Advertisement:

Гърция регистрира първа смърт на ваксиниран пациент от Covid-19
Advertisement:

Гърция регистрира първата смърт на изцяло ваксиниран пациент от Covid-19 без хронични заболявания, предаде АФП, позовавайки се на представител на водеща болница в страната.

„Имаме първа смърт на изцяло ваксиниран пациент… Това е първата (такава) от около 13 000 смъртни случая в Гърция“, каза Никос Каравелос, шеф на едно от интензивните отделения в болница „Папаниколау“ в Солун, пред местна телевизия.

Мъжът, описан от гръцките медии, като 70-годишен зъболекар, е нямал съпътстващи хронични заболявания, обясни Каравелос. И добави, че пациентът следвал всички предпазни мерки, като неговата съпруга и деца също са били ваксинирани.

Над 13 200 са смъртните случаи от коронавируса в Гърция, като средната възраст на починалите е 78 години, посочва АФП.

Има безпокойство, че връщането на стотици хиляди почиващи в градовете през есента ще предизвика четвърта вълна в Гърция.

Новите случаи на Covid-19 в страната скочиха през изминалата седмица, като достигнаха 4000 случая в сряда, от около 2800 дневно предишната седмица.

Някои пикове на заразяване бяха регистрирани по гръцки острови. Остров Миконос въведе комендантски час след скок на новите случаи през юли. Подобни ограничения въведоха на остров Закинтос и два града на Крит.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!