Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Данаил Кирилов: Проектът за нова Конституция е готов, пише се от 2014 година

/
/
306 Views
Advertisement:

 

Advertisement:

 

 

Имаме готов текст на Конституцията, който трябва да бъде обсъден от народните представители и в него се включват всички предложения, които премиерът представи. Работата по изготвянето на този проект е започнала още през 2014 година и в нея сме участвали всички юристи от ГЕРБ”.

 

 

 

Това заяви правосъдният министър Данаил Кирилов в интервю за в. “24 часа”. Той не конкретизира кой точно е авторът на текстовете и работи по тях. Припомня, че през 2014 година е имало “дебати, научни конференции, обществено обсъждане за необходимостта от евентуални конституционни промени, в които юристите от ГЕРБ сме участвали”.

Кирилов цитира и проучване на бившия депутат от Ред, Законност и Справедливост (РЗС) Яне Янев, според което имало 280 основания за промяна в основния закон. По думите на правосъдния министър предложенията в проекта на ГЕРБ, който ще бъде представен до седмица, “изпълняваме най-последните съвети на Венецианската комисия”.

 

 

 

 

Вчера след над месец протести премиерът Бойко Борисов обяви, че трябва да има рестарт на държавата и смяна на политическата система. Промените, описани в изявлението, покриват част от исканията на протестиращите и са предлагани отдавна от политически опоненти на управляващите. В същото време подготовката на проект за Конституция и обсъждането на решение за свикване на Велико народно събрание отлагат оттеглянето на кабинета за неопределено време. Премиерът заяви също, че ще се оттегли в деня, в който парламентът вземе решение за провеждане на избори за Велико Народно събрание.

 

 

 

Кирилов казва, че “няма съмнение, че заедно с премиера, всички министри ще подадат оставка”. По думите му е нормално да се очаква, че в първия работен ден на парламента след ваканцията – 2 септември ще бъдат събрани необходимите 121 подписа на депутати за внасянето на проекта.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!