Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Даниела Дариткова: В понеделник, най-късно във вторник, ще оповестим листите с кандидати

/
/
330 Views

Предстои в понеделник, най-късно във вторник, да бъдат оповестени всички листи с кандидати за народни представители. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в предаването „Неделя 150“ по БНР.

„Абсолютно демократичен е начинът, по който се формират листите за кандидат-депутати. Предложенията се правят от общинските и областните структури, сумират се номинациите и се вземат решения как да бъде подредена листата. В листите ще попаднат хора, които наистина са се доказали като професионалисти и са с доказана репутация. Имаме успешни министри, нормално е те да станат водачи или да бъдат вписани на челни места. Ще има и нови лица. За първи път се явяваме на парламентарни избори заедно с коалиционен партньор – СДС. От тях също ще има представители“, коментира Дариткова.

Advertisement:

„Предстои в понеделник, най-късно във вторник да бъдат оповестени всички листи за народни представители. Най-важното е всички като един отбор да представим нашата програма“, посочи тя.

Попитана защо Менда Стоянова не е в листите, Дариткова отговори, че предпочита да не говори от нейно име. „На този етап виждаме възможност за коалиция с досегашните ни коалиционни партньори. Всичко останало е в ръцете на българския избирател. Ще можем да правим съждения и разговори след 4 април“, каза още тя.

 

 

 

„Парламентарната група на ГЕРБ имаше труден мандат в това Народно събрание, трябваше да се справяме с всички предизвикателства на дефицитния кворум и с всички законодателни ангажименти. Опозицията смята, че когато демонстрира несъгласие, е силна опозиция, независимо дали става въпрос за национални приоритети. В повечето случаи противопоставянето беше сериозно и невинаги на принципна основа,“ обясни Дариткова.

Тя подчерта, че ГЕРБ не е самодоволна и безкритична партия.

„Ще предложим програма за трансформация, която ще отчете постигнатото, но ще отчете и дефицитите. Гордеем се с финансовата стабилност, която гарантираме на страната, с това, че влязохме в чакалнята на еврозоната и в банковия съюз, с това, че наложихме образованието като дългосрочен приоритет… Ще водим позитивна кампания и ще се стремим да обединяваме, а не да разделяме. Призовавам за масово участие в изборите, за да имаме легитимност на избраните,“ добави Дариткова.

„На този етап виждаме възможност за коалиция с досегашните ни коалиционни партньори, всичко останало е в ръцете на българския избиратели и ще можем да правим съждения след 4-ти април… ГЕРБ е най-голямата и най-силната през последните години партия и е нормално всички, които се заявяват за участие в тези избори, да искат да трупат политически дивидент с антиГЕРБ реториката, за да концентрират в себе си антиГЕРБ вота,“ обясни още Дариткова.

Даниела Дариткова поясни, че ГЕРБ ще продължи да гарантира финансовата стабилност и да пази държавността:

„Ще се наложи да ускорим процесите за трансформация на сектор „здравеопазване“. Усилията трябва да са за гарантиране на достатъчно кадри във всички нива на медицинската помощ. Кадровото обезпечаване дава сигурност на населението. Това ще е ключовият приоритет през следващия ни мандат“.

Подходът между баланс и контрол е отговорен относно справянето с коронакризата, смята тя.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar