Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Двама българи виновни за убийството на бизнесмен в Атина

/
/
381 Views

Атински съд призна днес за виновни двама братя българи за убийството на 46-годишния гръцко-австралийски бизнесмен Янис Макрис в южното атинско предградие Вула през 2018 г., съобщи в. „Катимерини“.

Един от братята – на 32 години – беше признат за виновен за предумишлената екзекуция на Макрис и за нелегално притежание и употреба на оръжие. Другият брат – на 36 години – беше признат за виновен за съучастие в предумишлено убийство, пише dnes.bg.

Advertisement:

И двамата отрекоха да са замесени в случая.

 

 

 

Според кадри от охранителни камери Макрис е бил убит малко след като излязъл от дома си и се качил в паркирания пред него черен автомобил. Нападателят изтичал до превозното средство и започнал да стреля през прозореца.

Австралийски следователи разследваха дейността на 46-годишния бизнесмен, за когото има подозрения, че е свързан с трафик на наркотици на стойност 13 милиона долара и опит за убийство на престъпен бос в Сидни.

Смята се, че Макрис е притежавал фирма, предлагаща охранителни услуги в гръцкия грда Калитеа, и че е инвестирал значителни суми в нощни клубове на остров Миконос, посочва „Катимерини“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar