Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Ден 25 на протести: Отвори символично училище за машинно гласуване

/
/
316 Views

 

 

БНР

В 25-ия ден на протести с искания за оставки на правителството и на главния прокурор три ключови кръстовища в столицата остават блокирани от демонстранти.

Advertisement:

Освен Орлов мост и булевард „Цар Освободител“ при сградата на президентската администрация е затворено и кръстовището на Ректората на Софийския университет.

 

 

На една от палатките пред сградата на Министерския съвет с надпис „Граждански парламент“ се събират подписите с искане за оставка на правителството.

По площада в т.нар. „триъгълник на властта“ има инсталации с тикви и букети, а в отводнителните шахти са поставени табели „Борисов 3 – в канализацията“.v

 

Екипът на инж. Александър Чобанов, изобретател на българската машина за гласуване, е отворил символично училище за гласуване – Български свободен уличен университет. Той демонстрира как работи машината. Всичко е като на истински избори – с комисия и урна. Разликата е в това, че вместо да отчита гласувалите, комисията събира подписите на гражданите за въвеждане на машинното гласуване.

50 млн. лева са необходими за изработване на достатъчно машини за провеждане на избори в България. Машините могат да бъдат готови за около месец. За тяхната работа не е необходима нито интернет връзка, нито електричество. Те са лесни за пренасяне и за съхранение.

Обстановката е спокойна.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar