Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Ден 36: Борисов се скри и не отиде в парламента. Протестите продължават в цялата страна! НА ЖИВО/СНИМКИ

/
/
377 Views

 

 

protesti_24_2

 

Продължават протестите в цялата страна с искания за оставки на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

36-ти ден на протести в центъра на София. Остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, площад „Независимост“ и бул. „Дондуков“ в района на т.нар „Триъгълник на властта“ между Министерски съвет и Президентството.

 

.

Advertisement:

 

20:15

На площад „Независимост“ прозвуча химнът на Бългрия, с което бе открито заседание на Народното събрание на хората, събрали се на площада.

Арман Бабикян от „Отровното три“ обяви, че на площада има кворум, защото присъстват повече от 121 души. Обяви и дневен ред на заседание на Народното събрание, което се провежда на площада. Като точка първа трябваше да бъде  изслушан премиерът Бойко Борисов, който обаче отсъства. Бяха призовани органите на реда да го открият.

„Имате ли доверие към г-н Борисов“ бяха попитани народните представители на площада, които единодушно оговориха с  „Не“.

 

 

19:30

Протестиращи в Русе блокираха движението към ГКПП „Дунав мост”. Те ще пропускат автомобили на етапи. По-рано автошествие тръгна от центъра на града и стигна до кръстовището пред граничния пункт. Там започна и изграждане на палатков лагер.

 

 

 

Към момента шофьорите приемат ситуацията спокойно и няма напрежение.
.

.

19:00

В Стара Загора хората отново са на площада, като този път мотото е „Край на диктатурата и гешевтурата“.

Граждани издигнат грамада от камъни пред областната управа.

 

 

Протестиращите са се събрали, защото продължават да отстояват трите си искания – оставка на Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и предсрочни парламентарни избори.

 

За днес бе поискано изслушване на премиера Бойко Борисов в Народното събрание, но много от депутатите не отидоха на работните си места и така не бе събран кворум за да има заседание.  Протестите реално започната от ранно сутринта с хвърляне на яйца срещу сградата на НС.

 

 

.

.
.

 

Около Триъгълника на властта продължава да има палатков лагер.

Собствен живот заживя и „градчето“ на Орлов мост. Тук е оформена дори сергия, от която всеки може да си купи книга и да почете.

Осигурено е само трасе за полицейски коли и линейки.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar