Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Десетки младежи от турски произход нападнаха църква във Виена

/
/
326 Views

Около 50 младежи от турски произход нападнаха в четвъртък католическата църква „Св. Антоний Падуански“ в австрийската столица, съобщи местният в. „Курир“, цитиран от ТАСС.

По данни на австрийското издание, по време на нападението младежите скандирали „Аллах акбар“ като ритали пейките в църквата и стените на изповедалнята. Действията им са били запечатани на камерите за наблюдение.

Advertisement:

Полицията е пристигнала по сигнал на настоятеля, но нападателите успели да избягат, съобщава БНР, като цитира БТА.

Вътрешният министър на Австрия Карл Нехамер осъди инцидента.

По информация на изданието „Кронен цайтунг“ църквата е затворена от съображения за сигурност.

На 29 октомври вътрешният министър нареди на полицията да увеличи патрулите на обществени места на фона на нападенията във Франция.

„Християните в Австрия трябва да имат възможност безопасно да изповядват вярата си и властите ще продължат решителната борба с политическия ислям“, заяви вчера канцлерът Себастиан Курц в отговор на нападението срещу виенската църква.

Повечето французи се съмняват в способността на властите да ги защитят от нападения на терористи след поредицата от атаки, извършени този месец от радикални ислямисти. Само 26 на сто са спокойни за своята безопасност. Това става ясно от допитване на социологическата агенция „Одокса“.

Доверието към правителството по този въпрос рязко намалява, пише вестник „Фигаро“. По този показател спадът е със 7 на сто след жестокото убийство на учител от 18-годишен чеченец край Париж. Властите обещават да мобилизират около 4000 военни, които да помагат за охраната на храмове и гробищни паркове.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar