Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Деси Атанасова, ГЕРБ за трагедията на Струма: Оставка на министрите на Радев

/
/
1794 Views
Advertisement:

Advertisement:

От ГЕРБ поискаха оставки на служебните министри заради трагедията на магистрала “Струма” с 45 жертви.

“Изборите приключиха. Внушенията няма да върнат погубените човешки животи. Сега трябва да се гарантира честно и прозрачно разследване. Време е за смирение”.  Това заяви Десислава Атанасовапо време на брифинг в централата на ГЕРБ във връзка с трагичния инцидент на магистрала “Струма”, при който загинаха 45 души, а други 7 са настанени в болница, предаде новини.бг.

Според нея кметът на Перник и представители на служебното правителство правят внушения, че настилката и трасето са виновни за трагедията.

“Участъкът е строен между 2002 и 2004 година. Строен е по изискванията на тогавашното законодателство”, коментира Александър Иванов от ГЕРБ. По думите му участъкът е строен по съветски тип и норма.

“Сега магистралата не би се построила по такъв начин”, изтъкна той и добави, че така е строено, че се налагало на правителството на ГЕРБ нееднократно да укрепва не едно или две срутища.

“Мантинелите по “Тракия” са в ужасно състояние. Така е и по “Струма” и по “Хемус”. Нито метър ремонт не направиха”, изрази недоволство то си Иванов. Той припомни, че предишното правителство е издало указания за укрепване на участъка и маркировката.

Десислава Атансова допълни, че преди 7 месеца всички ремонти и строежи са спрени и поясни, че при предишната подобна трагедия оставката са си подали трима министри.

“Очакваме г-н Радев да поиска отговорност на своите министри и да им поиска оставките”, коментира още тя.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!