Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Деси Атанасова: Да не би пък “Промяната” да имате някакъв фетиш към решетките?

/
/
336 Views
Advertisement:

Advertisement:

снимка: Булфото

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание Десислава Атанасова изчете декларация от името на партията в началото на пленарния ден, с което предизвика весели възгласи от редиците на опозицията.

„Повече от 24 часа цялото ни общество се вълнува от един въпрос – кой и защо постави решетки на парадния вход на Народното събрание. Колеги, разбирам вашето вълнение. Задават се обаче и други въпроси. Кой и защо го нареди, кой ще плати монтажа и демонтажа им и санкцията по административния акт, наложен на Народното събрание“, добави председателката на групата на ГЕРБ-СДС, цитирана от “Флагман.

Тя направи аналогия и с ареста на експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. “Да не би пък “Промяната” да имате някакъв фетиш към решетките? Не знам. Министър-председателят ви поиска решетки за лидера на опозицията – получи ги и след 24 часа съдът постанови, че те са незаконни. Вие поискахте решетки за парламентаризма и след 24 часа ви постановиха да ги премахнете. Колеги, не е смешно. Вземете си поука. Не опитвайте друго, защото народът скоро и такъв срок няма да ви даде”, каза Десислава Атанасова.

“Г-н председател, сигурно знаете, а и вчера многократно подчертахме, че за да говорим за парламентаризъм, отношение има не само буквата на закона, а и духът му, атмосферата, възприятието и доверието. През вчерашния ден беше демонстрирано от Вас непременното зачитане на буквата на закона. И съгласно буквата на закона никой не може да „унищожава“ сграда – паметник на културата, като монтира някакви съоръжения, наподобяващи килийна конструкция.

Затова и резонният въпрос е – кой закон спазихте, г-н председател, при допускането на тази гавра с паметник на културата от национално значение?!

Сигурно знаете, г-н председател, и факти за архитектурата на тази сграда. Не само че тази сграда е една от първите, построени след Освобождението през 1884 година с Решение на министър-председателя Петко Каравелов, а е и символ на независимостта на българската държава – през този вход, с Вашите решетки, влиза Фердинанд, за да приветства българския народ след обявяването на Независимостта на България пред четиринадесетото обикновено Народно събрание.

Под надписа на българския герб – „Съединението прави силата“, Вие монтирахте решетки, а срещу него вече месеци наред стоят метални ограждения.

От какво Ви е страх, господа управляващи – от Съединението или от силата?! Та нали съединението „СРЕЩУ“ Ви обедини в хибрида, наречен правителство, “А” отборът, братството.

Нали се разхождахте с табели – „нас не ни е страх“, нали бяхте изборът на тези, които Ви овластиха, нали зачитахте волята народна, господа демократи, и по тази воля сте тук!

Та Вие осъзнавате ли, че дори в най-мракобесните времена на тоталитарния комунистически режим никой не си е позволявал подобно нещо?

Та Вие осъзнавате ли, че тези, от които се пазите, са Вашият работодател? Срещу тях ли издигате метални стени? Или се пазите от силата? От силата на недоволството, от справедливия гняв, от възможността някой да Ви поиска сметка, че съсипвате държавата ни!

Спомнихте ли си, г-н председател, кой разписа разпореждането?

Да твърдите, че не сте Вие автор на това решение, означава, че друг взема решения в парламента?!

Да твърдите, че не помните, не е уместно за младата Ви възраст.

Да твърдите, че някой Ви е наредил, е опасно за поста, който заемате, защото по Конституция Вие сте отговорен. Ако утре Ви предпишат воден ров, стрелкови кули или ток по решетките – ще го изпълните ли?

Да търсите индулгенция в препоръки – неуместно е.

Защо го направихте, г-н председател, и кой ще плати сметката?”, попита Десислава Атанасова.

Председателят на парламента Никола Минчев засега не отговори на поставените въпроси.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!