Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Дете загина в сливен заради нехайството ма родителите си ! Три часа не го потърсили къде е, когато се сетили – вече било твърде късно

/
/
579 Views
Advertisement:

 

Advertisement:

 

Момченце на 2,5 години от сливенското село Жельо войвода почина от топлинен удар, след като заспало в автомобила на родителите си в неделя следобед. Малкият Сашко се вмъкнал незабелязано от майка си Божанка и татко си Руси в паркирания в селския им двор автомобил. Хлапето се затворило вътре и заспало на задната седалка. Родителите събаряли полурухнала постройка в двора на къщата си и улисани потърсили Сашко твърде късно, пише „Телеграф“.

 

 

 

 

 

 

Двамата си мислели, че момченцето си играе някъде на сянка. Сетили се да проверят как е рожбата им след близо 3 часа. Когато потърсили детето разбрали, че е в колата, чието купе било нагрято като пещ. Понечили да го събудят, но момченцето не помръдвало. Малчуганът бил закаран с линейка в сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, където го приели по спешност в отделението по реанимация, но усилията на лекарите се оказали напразни. Детето било силно дехидратирано и издъхнало, без дори да дойде в съзнание. Божанка и Руси живеят без официален брак, двамата имат общо четири деца – още две момченца и момиченце.

 

 

 

 

Починалият Сашко бил най-малкият, обясни кметът на село Жельо войвода Стоян Генов. По думите му мъжът и жената били изключително трудолюбиви, грижили се много добре за децата си. От няколко години работели в Гърция, наскоро закупили още една изоставена къща, в която се настанили и още представители на многолюдната фамилия. „Никой не е предполагал, че ще стане такава беля. В неделя беше невероятен пек, на сянка температурата гонеше 32-33 градуса, в купето сигурно е станала 50 градуса, просто въздухът е бил нажежен“, коментира селският първенец. Сигнал за трагедията бил подаден в полицията от спешното приемно отделение на болницата, уточниха от ОДМВР в Сливен. По случая е образувано досъдебно производство, извършен е оглед на метропроизшествието. 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!